Pickupkåpa

Pickupkåpa är samlingsnamnet på våra kåpor och du väljer själv om den skall vara utformad för hund, jakt, arbete eller bara som ett skydd av det som du har på flaket.

...så...

OM VI SÄGER ATT VI BYGGER ER KÅPA SOM NI VILL HA DEN SÅ MENAR VI ATT

-VI BYGGER ER KÅPA PRECIS SOM NI VILL HA DEN-


Hund och arbetskåpa Navara
Hund och arbetskåpa Navara
Flakbox Dodge Ram
Flakbox Dodge Ram

-VI GÖR DET VI ÄR BÄST PÅ... SKAPAR SÄKER HUNDTRANSPORT-

Med hunden i fokus...

Hundtrailer är ett företag för dig som ställer höga krav på säkerhet, komfort, flexibilitet och kvalité. Vår ambition är att bygga generationskåpor som du kan flytta med dig även till nästkommande bilar. Vi har ingen massproduktion av standard kåpor utan vi lyssnar på varje kunds behov och utformar en slutprodukt efter det. Vi har en hantverksmässig tillverkning vilket är en fördel då man bygger special och vi vågar lova att det inte finns några begränsningar. Vi bygger för att dina hundar ska färdas på ett komfortabelt och säkert sätt.

Då vi själva arbetar med hundar och har förståelse för behoven vid transport har vi valt att bara tillverka av förstklassiga material. Tillsammans med modern teknik gör det att vi kan leverera den idag säkraste hundtransporten på marknaden. Dina hundar transporteras med 2,5cm sandwich mellan sig och nästa bil och då måste det vara av bästa kvalité och utformning. Säkerheten kommer först i alla lägen!

-VI ÄR INTE BILLIGAST MEN VI ÄR BÄST PÅ DET VI BYGGER-

Med säkerhet i fokus...

Vi bygger med en kantlina i yttre konstruktion som har dubbel u-profil och därmed skapar en extremt stabil och formstark sektion. Innerväggar har en u-profil i tre lägen där sandwichen träs in. Allting dubbellimmas för bästa hållfastighet. Grindkonstruktionen med egen karm gör att när allting härdat så kan inte konstruktionen röra sig åt något håll. Vi limmar även in en galvad plåt under golvet så det finns rejält att skruva i när det är dags för montering av kåpan på bil. Med detta sagt vill vi påstå att våra kåpor tål en kollision utan att riskera en kollaps med skadade hundar som resultat.

-STANDARD ÄR BRA MEN SPECIAL ÄR BÄTTRE-

Hur vill du ha din kåpa?

Vi ritar alla kåpor med exakta mått och vilken utrusning som kåpan ska innehålla för att du som kund ska känna att du får det så som du vill ha det. Ritningen blir en arbetsorder för oss i tillverkningen för att garantera att du som kund får det som beställts. Vi bifogar även en specifikation för att tydligt visa vilka detaljer din kåpa innehåller. Nedan följer ett exempel på hur det kan se ut.

Måttsatt ritning 

Ritning med förklarande text 

Färdig slutprodukt 

Baskåpa...

Vår baskåpa har i sitt grundutförande allt viktigt enligt JBV-regler och är en omtyckt kåpa. Hantverkare uppskattar den i sitt dagliga arbete där god plats finns för maskiner och verktyg. På fritiden passar den istället bra till hund för jakt och fritid. Bra boxstorlek för t.ex. Jämthundar och fortfarande plats för utrustning. Självklart går det bra att använda hundboxarna som pack till vardag

Denna kåpa som vi kallar Bas kostar 50 000:- + moms. Utrustning är fläkt och belysning som styrs med fjärrkontroll och två ladduttag 12V som sitter i teknikboxen. Yttermått anpassas efter den bil som den ska monteras på och du väljer själv vilken höjd du vill ha på kåpan.

Denna kåpa görs enkelt om till en 3+1 genom att komplettera med grind, ventilation, gasdämpare och uppställningshake. Pristillägg på 4 800 kr + moms.

Vill du ha fler idéer på lösningar tryck här

...eller extra allt

Vi har inga begränsningar då det gäller att extrautrusta våra kåpor och nedan visas några exempel. Självklart så monterar vi den utrustning ni önskar att er kåpa ska innehålla.

Teknik

- Batteri AGM eller Fritidsbatteri

- Laddningsrelä DC/DC 9 - 30A

- Infällda magnetkontakter för tändning 

- Inverter 300 - 2000W 230V

- Värmemattor i hundboxar

- Extra laddbox på valfri plats


Invändigt

- Valfri planlösning

- Vapenfack i valfri storlek

- Hyllor och fack där du behöver

- Demonterbar mellanvägg i boxar

- Justerbara / fällbara hyllplan

- Gummimattor eller plastgolv

Utvändigt

- Foliering i valfri färg

- Arbetsbelysning / backljus

- Sökljus på sidor

- Helljusramp i front 

- Blixtljus på hörnstolpar

- Takräcke

-Bästa kvalitén till en rimlig kostnad med hög säkerhet för våra hundar-

Detaljerna som definierar slutresultatet...

Vår tillverkning sker med väl utprovade material och kända etablerade varumärken för att säkerställa en hög kvalité på slutprodukten. Vi har valt bort billiga material som går snabbt att montera för att hålla kostnaderna nere. Vi fokuserar på hållbarhet, design och funktion i en produkt som ska fungera i flera bilgenerationer.

Låsen på ytterdörrar är av en modell där du behöver göra en aktiv handling för att låsa och därmed vet du att dörren aldrig kan gå upp av sig själv. När handtaget är infällt så skyddas låscylindern från salt och vägdamm.

Ventilation är det absolut viktigaste i samband med djurtransport. Våra intagsgaller är på 125 liter/sekund och på taket monterar vi en fläkt på 400-700 m3 avgiven luftmängd i timmen. Denna fläkt går att varvtalsreglera.

På alla luckor och dörrar där avsikten är att transportera hund innanför monterar vi gasdämpare och uppställningshake. Detta i kombination med låsbara grindar gör att du kan ha öppen dörr till hundar men ingen kan komma in och ta dem.

Möjlighet att få fönster in mot hytten finns för att kunna se hur dina hundar har det. Fönstret går parallellt med bakrutan i hytten och tänder du de små belysningarna i hundboxarna så ser du hundarna även när det är mörkt utan att det bländar i backspegeln.

Automatiskt tändning av belysningen i boxen när du öppnar dörr eller lucka med infällda magnetkontakter. Om du har luckan i läge med uppställningshake så är belysningen släckt.

All belysningsinstallation sker med dold kabelförläggning i aluminiumprofiler så hundarna inte kan komma åt och bita sönder något. Minimalt med överskottskabel utvändigt och gummibussning i genomföring på profilen.

Blixtljus monterar vi på hörnstolparna i 45 grader för att de ska synas från två håll samtidigt. Det ger ett stilrent intryck och är kostnadsbesparande samtidigt som du syns bra i trafiken.

Behöver du ladda batterier eller vill du brygga kaffe och värma mat så har vi invertern som klarar jobbet. 300 - 2000W 230V. Då kan du även ansluta en värmare till hundboxarna.

Har du mycket strömkrävande produkter så är det viktigt med ett bra extrabatteri, helst AGM som laddas automatiskt när du kör med en DC/DC omvandlare. Då har kåpan egen strömförsörjning så du alltid kan starta bilen och komma hem.

-För inspiration följ nedan länkar-