Hundkåpa - Flakbox - Pickupkåpa

Svensktillverkad kvalité från Mälardalen

Om vi säger att vi bygger er hundkåpa så som ni vill ha det så menar vi att

- VI BYGGER ER HUNDKÅPA SÅ SOM NI VILL HA DET -

Hund och arbetskåpa Navara
Hund och arbetskåpa Navara
Flakbox Dodge Ram
Flakbox Dodge Ram

-VI GÖR DET VI ÄR BÄST PÅ... SKAPAR SÄKER HUNDTRANSPORT-

Med hunden i focus...

Hundtrailer är ett företag för dig som ställer höga krav på säkerhet, komfort, flexibilitet och kvalité. Vår ambition är att bygga generationskåpor som du kan flytta med dig till nästa och nästa bil. Vi har ingen massproduktion av standard kåpor utan vi lyssnar på vad varje kunds behov är och utformar en slutprodukt efter det. Vi har en hantverksmässig tillverkning vilket är en fördel då man bygger special och vi vågar lova att det inte finns några begränsningar. Vi bygger så dina hundar åker på ett säkert och godkänt utrymme för rasen.

Då vi själva jobbar med hundar och har förståelse för behoven vid transport så har vi valt att tillverka med de bästa produkterna och tekniken och allt tillsammans gör att vi kan leverera den idag säkraste hundtransporten på marknaden. Dina hundar transporteras med 2,5cm sandwich mellan sig och nästa bil och då måste det vara av bästa kvalité och utformning. Säkerheten kommer först i alla lägen!

-VI ÄR INTE BILLIGAST MEN VI ÄR BÄST PÅ DET VI BYGGER-

Med säkerhet i focus...

Vi bygger med en kantlina i yttre konstruktion som har dubbel u-profil och därmed skapar en extremt stabil och formstark sektion. Innerväggar har en u-profil i tre lägen där sandwichen träs in. Allting dubbellimmas för bästa hållfastighet. Grindkonstruktionen med egen karm gör att när allting härdat så kan inte konstruktionen röra sig åt något håll. Vi limmar även in en galvad plåt i golvet så det finns rejält att skruva i när det är dags för montering. Med detta sagt våra kåpor tål en kollision utan att riskera en kollaps med skadade hundar som resultat.

Detaljerna som definierar slutresultatet...

Vi bygger inte med billigt material som går snabbt att montera för att hålla kostnaderna nere utan vi bygger med kända vedertagna produkter som varit utprovade under lång tid. Detta gör att våra kåpor är lite dyrare än våra kollegor i branschen och vi vill ha det så. Bästa kvalitén till rimliga kostnader med säkerhet i focus för våra hundar.

Våra lås på yttre dörrar är av en modell så du måste göra en aktiv handling för att låsa och då vet du att dörren aldrig kan gå upp av sig själv. När handtaget är infällt så skyddas låscylindern för salt och vägdamm.

På alla luckor och dörrar som har hund innanför så monterar vi gasdämpare och uppställningshake. Detta i kombination med låsbara grindar så kan du ha öppen dörr till hundar men ingen kan komma in och ta dina hundar.

Ventilation är det absolut viktigaste i samband med djurtransport. Våra intagsgaller är på 125 liter/sekund och på taket monterar vi en fläkt på 400-700 m3 avgiven luftmängd i timmen. Denna fläkt går att varvtalsreglera.

Du kan få fönster in mot hytten så du ser hur dina hundar har det. Fönstret går parallellt med bakrutan i hytten och tänder du de små belysningarna i hundboxarna så ser du hundarna även när det är mörkt utan att det bländar i backspegeln.

Automatiskt tändning av boxen när du öppnar dörr eller lucka med infällda magnetkontakter. Om du har luckan i läge med uppställningshake så är belysningen släckt.

All belysningsinstallation sker med dold kabelförläggning i aluminiumprofiler så hundarna inte kan komma åt och bita sönder något. Minimalt med överskottskabel utvändigt och gummibussning i genomföring profil.

Blixtljus monterar vi på hörnstolparna i 45 grader för att de ska synas från två håll samtidigt. Det ger ett stilrenare intryck och är kostnadsbesparande samtidigt som du syns bra i trafiken.

Behöver du ladda batterier eller vill du brygga kaffe och micra mat så har vi invertern som klarar jobbet. 300 - 2000W 230V. Då kan du även ansluta en värmare till hundboxarna.

Har du mycket strömkrävande produkter så är det viktigt med ett bra extrabatteri, helst AGM som laddas automatiskt när du kör med en DC/DC omvandlare. Då har kåpan egen strömförsörjning så du alltid kan starta bilen och komma hem.

Hur vill du ha din kåpa?

Vi ritar alla kåpor med exakta mått och utrusning för att du som kund ska känna att du har fått det så som du vill ha och att vi får en arbetsritning så du som kund får det som du beställt. Vi bifogar även en specifikation så du i detalj kan se vad som ingår materialmässigt i din kåpa. Nedan följer ett exempel på hur det kan se ut.

Måttsatt ritning

Ritning med förklarande text

Färdig slutprodukt

Baskåpa eller extra allt...

Vår baskåpa är en rejäl och omtyckt kåpa som hantverkare uppskattar i sitt dagliga arbete och som måste få med sig maskiner och verktyg. På fritiden även hund för jakt och fritid. Bra boxstorlek för t.ex. Jämthundar och fortfarande bra med utrustningsplats. Självklart så kan du även använda hundboxarna som pack i din dagliga verksamhet

Denna hundkåpa som vi kallar Bas kostar 50 000:- + moms. Utrustning är fläkt och belysning som styrs med fjärrkontroll och två ladduttag 12V som sitter i teknikboxen. Yttermått anpassas efter den bil som den ska monteras på och du väljer själv vilken höjd du vill ha på kåpan.

Denna kåpa görs enkelt om till en 3+1 genom att komplettera med grind, ventilation, gasdämpare och uppställningshake.

Vill du ha fler idéer på lösningar tryck här

Extra allt...

Vi har inga begränsningar då det gäller att extrautrusta våra kåpor och nedan har vi lite exempel. Självklart så monterar vi det som ni vill att vi ska montera på och i er kåpa.

Teknik

- Batteri AGM eller Fritidsbatteri

- Laddningsrelä DC/DC 9 - 30A

- Infällda magnetkontakter för tändning 

- Inverter 300 - 2000W 230V

- Värmemattor i hundboxar

- Extra laddbox på valfri plats


Invändigt

- Valfri planlösning

- Vapenfack i valfri storlek

- Hyllor och fack där du behöver

- Demonterbar mellanvägg i boxar

- Justerbara / fällbara hyllplan

- Gummimattor eller plastgolv

Utvändigt

- Foliering i valfri färg

- Arbetsbelysning / backljus

- Sökljus på sidor

- Helljusramp i front 

- Blixtljus på hörnstolpar

- Takräcke

Här kommer en stor mängd blandade bilder...
För lite mer struktur följ länkarna